Dit doen we in het Knaplab:

We gaan met kinderen, jongeren en studenten op een individuele, praktische manier aan de slag, zodat het studeren thuis en op school vlotter gaat verlopen. We helpen hen bij het zoeken naar een goede werk- en studiehouding en het inoefenen van belangrijke studeervaardigheden. Voor meer info kan je terecht op de pagina over   studiebegeleiding

Daarenboven helpen we hen om op sociaal-emotioneel vlak te kunnen groeien, zowel op school als thuis. We gaan met hen mee op pad naar meer motivatie, zelfzekerheid en minder faalangst. Wil je meer info? Neem dan een kijkje op de pagina over psychosociale begeleiding

Ook ouders kunnen bij ons terecht voor advies over de juiste aanpak voor hun kind, op maat van hun gezin. Op de pagina ouderbegeleiding kan je terecht voor meer informatie. 

 

In het aanbod van het Knaplab hebben we bewust gekozen voor de combinatie van deze drie begeleidingsvormen, aangezien we ervan overtuigd zijn dat een combinatie van deze drie elementen de meeste kansen geeft om de talenten van kinderen te ontplooien!

Natuurlijk hoeven deze drie niet altijd in gelijke mate aanwezig te zijn tijdens de begeleiding. De ene keer kan studiebegeleiding meer op de voorgrond staan terwijl de andere keer de aandacht meer gaat naar het begeleiden van je kind op psychosociaal vlak. Ook gesprekken met ouders zullen niet in elke begeleiding even veel aan bod komen. 

We bekijken samen met jou en je kind wat op dat moment het belangrijkste is!