Mindset

Elk kind wordt geboren met een grote motivatie om te leren. Heel jonge kinderen zijn zelfs dagelijks bezig met leren (lopen, eten, praten) en doen dit vol overgave. Ze geven niet op, vinden het nooit te moeilijk en zijn niet bang om fouten te maken. Vreemd genoeg lijkt deze passie voor leren te verdwijnen wanneer het lastig wordt. Dit kan op school zijn, maar bijvoorbeeld ook bij muziekles of turnen. Hierdoor kunnen kinderen hun motivatie om te leren zelfs helemaal verliezen! Zolang alles goed gaat, blaken ze van zelfvertrouwen. Wanneer ze echter uitgedaagd worden om het beste uit zichzelf te halen, haken ze het liefst zo snel mogelijk af. 


Is jouw kind of een leerling uit je klas ongemotiveerd voor school en leren? Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg? Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of slechte punten? Voelt hij zich dom wanneer hij hard moet werken om iets onder de knie te krijgen? Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn?

Herkenbaar? Dan wordt hij waarschijnlijk belemmerd door een vaste mindset.

De term 'mindset' staat voor de manier waarop kinderen (en volwassenen!) denken over hun intelligentie, kwaliteiten en talenten. De Amerikaanse onderzoekster Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset juist zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren.

Benieuwd? Ontdek hier ons vormingsaanbod Mindset!

Wil je wat meer informatie over ons aanbod Mindset? Neem gerust telefonisch of via mail contact met met me op via hetknaplab@gmail.com