Doelgroep
Het Knaplab richt zich op het begeleiden van leerlingen uit het:
- Lager onderwijs
- Secundair onderwijs
- Hoger onderwijs
- Buitengewoon onderwijs
Ook leerlingen met specifieke noden zijn welkom bij het Knaplab. Enkele voorbeelden van problematieken waarmee ik aan de slag ga in het Knaplab: Hoogbegaafdheid (specialisatie), Autisme (specialisatie), Licht mentale beperking, Hoogsensitiviteit, ADHD en ADD, Leerstoornissen (dyscalculie en dyslexie), Faalangst en andere angsten, Gedragsproblemen,...
Soms kunnen verhalen meer uitleggen dan duizend woorden.
Enkele voorbeelden...
"Ik kan het niet, zegt ze altijd. Maar ze kan het wel, ik ben er zeker van!"
"Thuis leert hij goed en als ik hem overhoor, kent hij alles. Maar toch zijn zijn punten niet zo goed als ik zou verwachten..."
"Giel is een grote sloddervos. Zijn bureau is meestal een grote rommel. Ook zijn agenda is meestal niet ingevuld en zijn nota's slingeren overal rond. Hoe kan je in zo'n kamer studeren?!"
"Sofie begint altijd meteen na school met haar huiswerk. Haar huistaken zijn altijd tot in de puntjes in orde. Ze vindt school erg belangrijk, zelfs haar volleybal heeft ze ervoor opgegeven. Ze leert tot laat voor haar toets geschiedenis, maar ze heeft maar een 3/10."
"De juf van Merel heeft een nieuw beloningssysteem in de klas. Als de boekentas van de kinderen in orde is, krijgen ze een sticker op hun beloningskaart. Merel is erg ordelijk en heeft tot nu toe nog nooit iets vergeten thuis. Ze vindt het erg belangrijk om een sticker te krijgen, maar is erg onzeker geworden. Ze is tegenwoordig elke avond een uur bezig met haar boekentas in te laden en te controleren."
"Tom komt thuis van school. Hij neemt zich voor meteen te beginnen met zijn huiswerk, maar ploft eerst nog even in de zetel om te ontspannen door naar zijn favoriete tv-programma te kijken. Mama roept dat het eten over een kwartiertje klaar is. Tom besluit dat hij na het eten wel met zijn huiswerk zal beginnen. Na het eten gaat Tom naar zijn kamer. Tien minuten later heeft Tom opnieuw dorst dus gaat hij even naar beneden om snel iets te drinken. Dan stuurt een vriend van Tom een sms om een nieuw spel te downloaden. Dat moet hij zeker eens proberen. Intussen is het 20u30 en zijn zijn boeken nog altijd niet open geweest..."
"Elke keer als hij een spreekbeurt moet geven, slaat hij in paniek. Dagen op voorhand begint hij al te piekeren."
"Lore is een perfectionist. Alleen het beste is goed genoeg. Ook al heeft ze 9 op 10, toch merk ik aan haar dat ze niet tevreden is. Want ze heeft een fout gemaakt."
"Elk schooljaar kiest Robbe vol enthousiasme een nieuwe hobby uit. Zo zat hij al op gitaarles, deed Judo en speelde voetbal. Hoewel hij telkens vol motivatie van start gaat, zegt hij na een aantal maanden dat hij de hobby niet meer leuk vindt en dat hij iets anders wil doen."
"Toon studeert thuis tijdens de blokperiode. Het wil niet zo goed lukken. Hij kijkt naar zijn dikke cursus en zucht. Toon besluit een rondje te gamen om zijn gedachten te verzetten. Na het eerste rondje is Toon bijna een level gestegen. Hij speelt snel nog een tweede rondje. Na het gamen begint Toon terug te studeren. Hij voelt zich wel een beetje schuldig. Hij heeft nu wel veel tijd verloren. Hij probeert zich te concentreren, maar dwaalt telkens af. Misschien helpt het als hij nog één rondje speelt zodat hij even aan iets anders kan denken? Daarna gaat het zeker beter!"
Herken jij deze situaties?
Dan ben je op je plaats bij het
KnapLab!
Hoewel een 'label' ons kan helpen een naam te geven aan de problemen van je kind, is het zeker geen vereiste om begeleiding te kunnen opstarten. Neem zeker eens een kijkje op de pagina's over ons aanbod voor meer info!
Twijfel je nog een beetje of je aan het juiste adres bent? Neem gerust contact met me op, en ik bekijk samen met jou of je kind baat zou kunnen hebben bij de begeleiding.