Over mij

Hallo! Mijn naam is Julie Verdonck, en ik ben pedagoog van opleiding.

Een pedagoog heeft als opdracht ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen, en houdt daarbij rekening met alle ontwikkelingsaspecten. Een pedagoog is dus specialist in alles wat met leren, onderwijzen, opvoeding en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren te maken heeft.


Als pedagoog word ik elke dag opnieuw geprikkeld om leerlingen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Het is mijn missie om mijn kennis en vaardigheden te delen om de talenten van kinderen en jongeren écht te laten groeien. Met de oprichting van het KnapLab, probeer ik stapje voor stapje deze droom te verwezenlijken! 


Na afronding van mijn opleiding tot pedagoog, deed ik een specialisatiestage in het begeleiden van (hoog)begaafde kinderen en jongeren bij Exentra vzw. Ik was medewerker bij het opzetten van een grootschalig wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Hasselt. Het doel van dit onderzoek was om onderwijsaanpassingen voor (hoog)begaafde kinderen en jongeren in Vlaanderen in kaart te brengen. Daarnaast werkte ik een lessenreeks uit die leerkrachten in de klas kunnen inzetten om de werkhouding van (hoog)begaafde kinderen te verbeteren. 

Naast mijn werk in het KnapLab, ben ik aan de slag als thuisbegeleidster bij de Limburgse Stichting Autisme, waar ik kinderen, jongeren en volwassenen met autisme begeleid. Elke dag ga ik met hen, hun ouders en leerkrachten, op zoek naar een aanpak op maat. En dit zowel thuis als op school! 

Ik deed gedurende mijn opleiding en loopbaan ook ervaring op met mogelijke aanpassingen voor kinderen met andere specifieke onderwijsnoden (bv. ADHD),  onderandere in scholen voor buitengewoon onderwijs. Bijgevolg wil ik deze ervaringen inzetten om ook kinderen met specifieke onderwijsnoden in het KnapLab te helpen in hun ontwikkeling, op een manier die bij hen past.   


Tijdens al deze ervaringen ontdekte ik dat het proces dat zich in je hoofd afspeelt tijdens het leren, soms een grotere invloed kan hebben op het eindresultaat dan je capaciteiten. Dit inspireerde me voor het vernieuwende aanbod van het KnapLab!  


Momenteel school ik mij nog op verschillende andere manieren bij om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen en mij verder te specialiseren. Ik ben altijd enthousiast om bij te leren! 

Wil je meer weten over mij? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn linkedin pagina