Ons team

In het KnapLab versterken we elkaar om cliënten zo optimaal mogelijk te begeleiden in hun groeiproces. 

Julie Verdonck 

Praktijkeigenaar Het KnapLab

Klinisch Orthopedagoge


Kristel Van de Put 

Coach studiebegeleiding

kristel@hetknaplab.be


Julie Verdonck - Klinisch Orthopedagoge

Hallo! Mijn naam is Julie Verdonck, en ik ben klinisch orthopedagoog en praktijkeigenaar van het KnapLab.

Een klinisch orthopedagoog heeft als opdracht ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen, en houdt daarbij rekening met alle ontwikkelingsaspecten. Een pedagoog is dus specialist in alles wat met leren, onderwijzen, opvoeding en de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jongeren te maken heeft.


Als pedagoog word ik elke dag opnieuw geprikkeld om leerlingen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Het is mijn missie om mijn kennis en vaardigheden te delen om de talenten van kinderen en jongeren écht te laten groeien. Met de oprichting van het KnapLab, probeer ik stapje voor stapje deze droom te verwezenlijken! 


Na afronding van mijn opleiding tot klinisch orthopedagoog, deed ik een specialisatiestage in het begeleiden van cognitief begaafde kinderen en jongeren bij Exentra vzw. Ik was medewerker bij het opzetten van een grootschalig wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit Hasselt. Het doel van dit onderzoek was om onderwijsaanpassingen voor (hoog)begaafde kinderen en jongeren in Vlaanderen in kaart te brengen. Daarnaast werkte ik een lessenreeks uit die leerkrachten in de klas kunnen inzetten om de werkhouding van (hoog)begaafde kinderen te verbeteren. 

Naast mijn werk in het KnapLab, ben ik aan de slag als thuisbegeleidster bij de Limburgse Stichting Autisme, waar ik kinderen, jongeren en volwassenen met autisme begeleid. Elke dag ga ik met hen, hun ouders en leerkrachten, op zoek naar een aanpak op maat. En dit zowel thuis als op school! 

Ik deed gedurende mijn opleiding en loopbaan ook ervaring op met mogelijke aanpassingen voor kinderen met andere specifieke onderwijsnoden (bv. ADHD),  onder andere in scholen voor buitengewoon onderwijs. Bijgevolg wil ik deze ervaringen inzetten om ook kinderen met specifieke onderwijsnoden in het KnapLab te helpen in hun ontwikkeling, op een manier die bij hen past.   


Tijdens al deze ervaringen ontdekte ik dat het proces dat zich in je hoofd afspeelt tijdens het leren, soms een grotere invloed kan hebben op het eindresultaat dan je capaciteiten. Dit inspireerde me voor het vernieuwende aanbod van het KnapLab!  


Wil je meer weten over mij? Neem dan zeker eens een kijkje op mijn linkedin pagina

Wil je mij contacteren? Mail dan naar julie@hetknaplab.be

 

Kristel Van de Put - Coach studiebegeleiding

Hallo! Mijn naam is Kristel Van de Put en ik ben coach studiebegeleiding. 

Ik ben psychiatrisch verpleegkundige van opleiding. Gedurende mijn 20 jaar ervaring, lag mijn focus op luisteren, motiveren en kijken naar jezelf op een andere manier. Na een sportongeval heb ik mij geheroriënteerd en heb ik de opleiding zelfstandig talentbegeleider bij Novilo gevolgd. Hier kon ik mijn vaardigheden verder ontplooien en leren inzetten voor het begeleiden van kinderen en jongeren in hun studieproces.


In het KnapLab zal ik mij voornamelijk richten op het begeleiden van kinderen, jongeren en ouders die vragen hebben rond leren leren (leerstrategieën, beelddenken,...) en het aanleren van executieve vaardigheden (plannen, organiseren, werkhouding en uitstelgedrag). Ik zal mij ook specifiek bezighouden met de problematiek van onderpresteren


Waar sta ik voor?

Ik ga samen met kinderen en jongeren mee op pad om zo tot herontdekking te komen van zichzelf en hun talent, en dit steeds op maat. Dit kan op een creatieve, onderzoekende of theoretische manier. Geen standaard studietips en -trics, maar echt op zoek gaan naar een methode die past bij de persoon die voor mij zit. Een zoektocht naar jezelf en het aanleren van vaardigheden, zodat je iets gaat ervaren als kracht i.p.v. klacht.

Voor sommige (onderpresterende) leerlingen is het best spannend en een grote stap als je jezelf nog niet hebt laten zien. Wil je jezelf ontwikkelen en de beste versie van jezelf worden? Dan stap ik graag mee in het avontuur dat JIJ durft aangaan.


Wil je mij contacteren? Mail dan naar kristel@hetknaplab.be